Aktualno

Umetna inteligenca: premiki in dileme, 5. 12. 2023

Vabljeni na brezplačno predavanje o umetni inteligenci v torek, 5. decembra 2023 ob 18. uri na daljavo (Zoom Meeting). Predaval bo akademik prof. dr. Ivan Bratko. Predstavitev vsebine predavanja, predavatelja in registracija tukaj. Predavanje je namenjeno sodnim tolmačem, pravnih prevajalcem in drugim predstavnikom jezikovnih poklicev.

Španski pravni jezik, 4. 5. 2023

  Vabljeni na seminar o španskem pravnem jeziku, ki ga bo izvedbo Združenje SCIT® na daljavo, in sicer v četrtek, 4. maja 2023. >> Predstavitev dogodka >> Prijave, CENIK (maj 2023) #SCITlegalcpd #spanski #seminar #pravni #prevajalci    

Združenje SCIT praznuje ITD na najbolj izviren način

Združenje SCIT praznuje letos 10. obletnico obstoja in delovanja – 2012 – 2022. Jubilejno slovesnosti smo povezali s praznovanjem mednarodnega dneva prevajanja – International Translation Day (ITD), ki ga praznujemo 30. septembra. Izbrali smo izviren način praznovanja praznika prevajalcev in prevajanja. Povabili smo nekaj kolegov Preberi več.

Slovenija in SCIT® na Kubi, 2022 – poročilo

Udeležba Združenja SCIT® in prisotnost Slovenije na Svetovnem kongresu mednarodne zveze prevajalcev FIT  je pomemben dogodek za prevajalsko in tolmaško skupnost. Za občutek utripa, temperamenta in raznolikosti svetovnega kongresa mednarodne zveze prevajalcev FIT, ki jo mednarodna zveza FIT organizira vsake tri leta v eni od Preberi več.

Upravni odbor SCIT zdaj tudi v sliki

Člani upravnega odbora Združenja SCIT® so si po sprostitvi mnogih omejitev v času epidemije lahko končni vzeli čas za nekaj družabnih trenutkov in se nastavili fotoobjektivu. Ker si je identiteto društva laže zapomniti, če poznamo obraze, ki skrbijo za vso delo, ki ga opravljamo za Preberi več.