Angleška pravna seminarja – 15.-16. marec 2019

Nihče prav dobro ne ve, kaj se bo zgodilo po 29. marcu, napovedanim datumom za izstop Velike Britanije iz Evropske unije – t.i. brexit.

V Združenju SCIT bomo zato še pred brexitom sredi marca iz Londona v Slovenijo povabili angleškega pravnika irskega rodu Johna O’Sheo.

Pravnik in prevajalec John O’Shea bo predstavil pravno angleščino kot jezik mnogih pravnih sistemov po svetu, vsakega s svojimi različnimi tradicijami in svojim besediščem. Za sodne tolmače, prevajalce in drugo zainteresirano javnost bomo izvedli specializirana seminarja angleškega pravnega jezika

Z obiskom Angleža O’Shea v Sloveniji bomo sodnim tolmačem za angleški jezik   izpolnili kar tri želje.

 1. Pripravili bomo dva tematsko samostojna seminarja – prejeli boste potrdilo o udeležbi na dogodku za vsak seminar posebej.
 2. Prvi seminar bo potekal v petek popoldne, 15. marca 2019 – za vse tiste, ki imate dni ob koncu tedna raje zase. Drugi seminar bo pa potekal v soboto dopoldne, 16. marca 2019, s sproščenim začetkom ob 10. uri, in bo segal v zgodnje popoldne. Ravno pravšnji za vse, ki si radi vzamete malo več časa za dogodke prek vikenda.
 3. Seminarja bosta na dveh lokacijah – v petek v Ljubljani, v soboto pa v Mariboru. Za tiste, ki se boste odločili za udeležbo na obeh dogodkih, pa se bo sobotni seminar začel ob prijazni dopoldanski uri.

Seminarja bosta potekala

 • v petek, 15. marca 2019, v Ljubljani
  • od 16. do 20. ure
  • v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana,
  • v dvorani E, ki se nahaja v medetaži (M), dostopna z levim dvigalom,
  • parkiranje bo za udeležence brezplačno v garaži GZS-ja ali na njihovem zunanjem parkirišču.
Na petkovem seminarju bomo obravnavali naslednje teme:
- raznolikost angleškega pravnega jezika v različnih sistemih
- "orodja" za odločitev, katero angleščino izbrati
- pravo gospodarskih družb
 • v soboto, 16. marca 2019, v Mariboru
  • od 10. do 14. ure
  • v Hotelu City Maribor, Ulica kneza Koclja 22, Maribor,
  • v dvorani City B,
  • parkiranje za udeležence je možno v hotelski garaži, strošek parkiranja za ves dan je 4 €,
  • Hotel City Maribor – spletna stran
Na sobotnem seminarju bomo obravnavali naslednjo temo:
- pogodbeno pravo 

Oba seminarja bosta potekala v angleškem jeziku.

Cenik in prijava na seminar

O predavatelju

John Anthony O’Shea, LL.B., LL.M.

John Anthony O’Shea (letnik 1971) je univerzitetni diplomirani pravnik in magister prava z 20-letnimi izkušnjami iz prevajanja iz grškega v angleški jezik. Ima bogate izkušnje s področja pogodbenega, zemljiškoknjižnega, kazenskega, delovnega, evropskega prava in prava družb ter obligacijskega in finančnega prava.

Prav tako predava na področju prava na Queen’s University Belfast na dodiplomskem študiju evropskega in okoljskega prava ter prava družb, kot tudi na atenski podružnici Univerze v Keelu, na kateri predava na podiplomskih modulih iz evropskega delovnega prava in na magistrskem študiju upravljanja s človeškimi viri. Od leta 2005 je tudi predavatelj na grško-angleških seminarjih iz pravnega in finančnega prevajanja na zasebni šoli Glossologia v Atenah.

Njegovo specialistično znanje sega na področje grških in ciprskih pravnih besedil. Je avtor več strokovnih člankov in član odbora skupine FIT Europe, ki združuje društva člane krovne zveze FIT (International Federation of Translators).

Vabljeni!