Španski pravni seminar, 8. 9. 2022

Španski pravni seminar, 8. 9. 2022

Združenje SCIT® vljudno vabi na seminar španskega pravnega jezika.

Kdo: K sodelovanju smo povabili sodnega tolmača in odvetnika Ariela Gerarda Mazièresa iz Argentine, ki bo v septembru za nas pripravil seminar španskega pravnega jezika.

Kdaj: Izobraževanje na daljavo bo v četrtek, 8. septembra 2022 z začetkom ob 17. uri. Obseg seminarskega dela je štiri (4) šolske ure z dodatnim časom za razpravo.

Kako: Izobraževanje bomo izvedli preko videokonferenčne aplikacije Zoom.

Koliko: Seminar je plačljiv. – Kotizacija za člane Združenja SCIT® – 40,00 EUR, za nečlane – 60 EUR; prijave so omejene na največ 20 udeležencev.

Prijava do: Na seminar se lahko prijavite do torka, 6. septembra 2022. Za prijavo na seminar izpolnite prijavni obrazec >> TUKAJ.

Kaj – program seminarja:

  • Argentinski pravosodni sistem in organizacija kazenskega sodstva, primerjava s španskim sistemom,
  • opis argentinskega kazenskega postopka,
  • stranke v postopku,
  • terminologija s področja kazenskega prava, primerjava s španskim sistemom,
  • klasifikacija kaznivih dejanj v argentinskem kazenskem zakoniku
  • razprava

O predavatelju:

Ariel Gerardo Mazières (1963) – Traductor público de idioma inglés, Abogado

Ariel Gerardo Mazières je leta 1985 diplomiral iz prava na Universidad de Buenos Aires in pridobil naziv abogado. Leta 1987 je na isti univerzi zaključil še petletni študijski program sodno tolmačenje – angleški jezik in pridobil naziv Traductor Público Idioma Inglés. Leta 2001 je zaključil dvoletno specializacijo iz stečajnega prava (Universidad Notarial Argentina) in leta 2021 še enoletni podiplomski študij iz potrošniškega in konkurenčnega prava (Universidad del CEMA).

Delal je kot odvetnik in pravni svetovalec v podjetjih (1985-2015), ter bil svetovalec na Podsekretariatu za javna dela Vlade mesta Buenos Aires (2013-2015), kot tudi vodja Oddelka za administrativne zadeve pri Državnem odvetništvu (2016-2017).

Od leta 2018 je sodni funkcionar na Apelacijskem sodišču za upravne in davčne zadeve Avtonomnega mesta Buenos Aires in je soavtor Priročnika o osebah zasebnega prava.

Od leta 1995 dela kot samostojni sodni tolmač.