Srbščina – Predstavitev predavateljic

Jelena Ivanišević (1977)

Jelena Ivanišević je diplomirala na Filološki fakulteti Univerze v Beogradu na Katedri za srbski jezik in književnost. Magistrirala je pa z znanstveno-raziskovalnim delom s področja srbske srednjeveške prevodne literature z naslovom Apokrif Hod Bogorodice po mukama u srpskom rukopisnom nasleđu.

Na osnovnih in srednjih šole v Beogradu je več let predavala srbski jezik in književnost. Že več kot 15 let pa dela tudi kot lektorica za srbski jezik in kot prevajalka iz slovenščine.  Iz slovenščine je med drugim prevedla zbirko poezij „Seobe“ pesnika in umetnostnega zgodovinarja Roberta Simoniška (založnik „Treći trg“).

Konec septembra 2018 bo predavala na 3. Konferenci sodnih prevajalcev in tolmačev Srbije v Novem Sadu, in sicer o pravopisnih pravilih in dilamah Pravopisa srbskega jezika.

Nataša Tomić (1978)

Nataša Tomić je diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Novem Sadu, na Katedri za angleški jezik in književnost. Leta 2009 je opravila enoletno strokovno izobraževanje za znanstvene in strokovne prevajalce, in sicer pri Združenju znanstvenih in strokovnih prevajalcev Srbije v Beogradu. Istega leta je tudi opravila strokovni izpit za prevajalko in tolmačko za angleški jezik.

Od leta 2012 je imenovana sodna tolmačka za angleški jezik pri Višjem sodišču v Novem Sadu. Je ustanoviteljica in solastnica prevajalskega podjetja Proverbum doo v Novem Sadu in ena od ustanoviteljic Združenja prevajalskih podjetij Srbije.

Že 15 let se aktivno ukvarja s prevajanjem in je aktivna članica Združenja stalnih sodnih prevajalcev in tolmačev Srbije.

 

>> Nazaj na predstavitev