“Studio ob 17ih” o noveli ZS

V sredo, 25. februarja 2015 je bila tema oddaje “Studio ob 17ih” 1. programa Radia Slovenija tako imenovana Mala pravosodna reforma, ki se je posvečala noveli Zakona o sodiščih, o kateri bodo poslanci Državnega zbora glasovali v prvem tednu marca 2015.

V oddaji bodo predstavljene spremembe za sodne cenilce in izvedence, medtem ko se te ne bodo tudi dotaknile sodnih tolmačev. Novinarka oddaje Jolanda Lebar je v studio povabila ugledne strokovnjake ter predstavnika ministrstva za pravosodje in računskega sodišča.

Gostje oddaje so Boštjan Boh, predsednik Združenja ocenjevalskih podjetij pri Gospodarski zbornici, sodni cenilec za nepremičnine in stavbna zemljišča, Jožef Murko,  predsednik Upravnega odbora SICGRAS, sodni cenilec in izvedenec za gradbeništvo, Darko Stare, državni sekretar na Ministrstvu za pravosodje, Samo Jereb, drugi namestnik predsednika Računskega sodišča in mag. Viktorija Osolnik Kunc, sodna tolmačka za nemški jezik, strokovnjakinja za sodne tolmače v Sloveniji in predsednica Združenja stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije.

Vabimo vas k poslušanju!

“Studio ob 17ih, 25. 2. 2015 – Mala pravosodna reforma” – posnetek