“Umetna inteligenca: premiki in dileme”

Predavanje o umetni inteligenci, v torek, 5. 12. 2023 ob 18. uri na daljavo (Zoom Meeting)

Predaval bo akademik prof. dr. Ivan Bratko.

Združenje SCIT® vabi sodne tolmače, pravne prevajalce in druge predstavnike jezikovnih poklicev na brezplačno predavanje o umetni inteligenci.

Akademik Ivan Bratko bo predstavil pregled področja umetne inteligence, njegove strme vzpone in padce in primerjal strojno učenje z generativno umetno inteligenco, kamor sodi tudi ChatGPT. Predavanje bo od 18. do 19. ure, nato bo na voljo čas za odgovore na vprašanja in za razpravo, in sicer do 19:30.

Ivan Bratko (1946) je utemeljitelj raziskav umetne inteligence v Sloveniji. Od leta 1985 do upokojitve leta 2017 je vodil Laboratorij za umetno inteligenco pri Fakulteti za računalništvo Univerze v Ljubljani. Je avtor več monografij in številnih znanstvenih, kot tudi strokovnih člankov. Je redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU). Leta 2007 je prejel Zoisovo nagrado za vrhunske znanstvene dosežke.

Dogodek je brezplačen. Financira ga Združenje  SCIT®. Namenjen je strokovni seznanitvi s trenutno aktualno temo umetne inteligence, o kateri vedo mnogi veliko, čeprav v resnici ne vedo zares veliko.

Za udeležbo je potrebna obvezna registracija. Prijave zbiramo do vključno torka, 5. 12. 2023 do 10. ure. Na dan dogodka prejmete dostopne podatke do predavanja.

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE